Връзки за достъпност

Извънредни новини

Основният свидетел по делото "КТБ" никога не бил виждал Пеевски при Цветан Василев


Бисер Лазов.

Основният свидетел по делото за източването на КТБ – Бисер Лазов, никога не бил виждал депутата от ДПС Делян Пеевски в кабинета на мажоритарния собственик на фалиралата банка Цветан Василев. Това заяви самият Лазов пред журналисти след края на двудневния му разпит в залата на Специализирания наказателен съд.

По думите му при Василев е засичал единствено адвокат Лазар Карадалиев, също подсъдим по делото, който дошъл през юли 2014 г. с охрана.

„Целият живец съм си дал за Василев, нямам неизпълнена задача. И като видях, че той няма намерение да се върне, отрече се от всички и имайки понятие за щетата, моето лично убеждение беше да спра да изпълнявам всички негови нареждания, да информирам всички власти“, каза още Лазов, обяснявайки защо е станал свидетел на прокуратурата.

По думите му банкерът е предал „всички хора, които работеха за него, като абдикира“. Два дни след затварянето на КТБ, Лазов пътувал до Виена, където се срещнал с Василев, за да му предаде документи. Там разбрал, че Василев няма намерение да се връща в България.

Свидетелят определи бягството на банкера по следния начин: „Все едно Исус да привлече апостолите си, те да вървят с него и когато стане напечено, да не отиде на кръста, а да отиде другаде”.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

Най-ново видео

Обяснено. Какво ще направят основните партии за еврото
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:05 0:00
XS
SM
MD
LG