Връзки за достъпност

Извънредни новини

Парламентът прие оставката на Цветанов


Цветан Цветанов
Цветан Цветанов

Парламентът прекрати пълномощията на Цветан Цветанов като депутат. Така той вече не е и председател на парламентарната група на ГЕРБ. За оставката гласуваха 121 народни представители, 7 бяха против, а трима се въздържаха.

Начело на групата ще застане Даниела Дариткова. Цветанов остава зам.-председател на ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията.

Цветанов подаде оставка като депутат в сряда след разкритие на Свободна Европа и гражданската организация Антикорупционен фонд, че е купил луксозен апартамент от фирма „Артекс“ на цена четири пъти под пазарната. Дни преди това Цветанов е поискал проверка срещу фирмата, от която после си е купил имота.

По-рано пък с гласовете на депутатите от ГЕРБ са приети промени в Закона за устройство на територията, (ЗУТ) които позволяват на „Артекс“ да построи небостъргача „Златен век“. Цветанов отрече да е извършил нещо нередно и отрече поправките в ЗУТ да са лобистки.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG