Връзки за достъпност

Извънредни новини

Радев свиква КСНС за корупцията по високите етажи на властта


Президентът Румен Радев
Президентът Румен Радев

Президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), посветено на борбата с корупцията по високите етажи на властта, съобщи БТА. То ще се проведе в понеделник, 8 април.

След разкритията за имотните сделки на хора на висши публични длъжности, Радев коментира, че "случаят надхвърля обхвата на една имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността".

Преди седмици стана ясно, че зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, вече бившата министърка на правосъдието Цецка Цачева, депутата Вежди Рашидов и двама зам.-министри са купили апартаменти на занижени цени от една и съща строителна фирма.

Тогава президентът се усъмни, че комисията за борба с корупцията (КПКОНПИ) ще проведе адекватно разследване на случая. По-късно стана ясно, че самият председател на КПКОНПИ притежава имоти, купени на необичайно ниски цени и неточно декларирани в публичните му имотни декларации.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG