Връзки за достъпност

Извънредни новини

ГЕРБ пита Корнелия Нинова: Предлагала ли е 30 млн. лв. на Миков, за да се оттегли


Тома Биков.
Тома Биков.

Народният представител от ГЕРБ Тома Биков попита лидерката на БСП Корнелия Нинова дали е предлагала "30 млн. лв. на Михаил Миков, за да се откаже от лидерското място в БСП". Това стана на извънредна пресконференция в централата на ГЕРБ, предаде БТА.

Управляващите очаквали бърз отговор - "по възможност с да или не". Биков подчерта, че имали "доста сериозни източници на информация в тази посока". Ако Нинова замълчи, ГЕРБ щели да приемат това за "да". Биков попита още откъде са щели да дойдат парите и какви ангажименти са поети. Той добави, че ако Нинова е депутат от ГЕРБ, до сега "100 пъти да е подала оставка".

Няколко часа по-рано Нинова даде пресконференция, на която обяви, че БСП започва събирането на необходимите 48 подписа от депутати, за да започне процедура за отстраняване на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

По-рано сутринта премиерът Бойко Борисов призова Георгиев да се оттегли или да излезе в отпуск. Той веднага обяви, че излиза в отпуск, а по същото време прокуратурата съобщи, че е започнала разследване за имотните случаи на Георгиев, председателя на ВКС Лозан Панов и шефа на следствието Борислав Сарафов.

Следобяд Тома Биков каза, че управляващите няма да допуснат хаос какъвто "искат Нинова и нейните приятели". Голямата цел, според Тома Биков, е "търговия с политически позиции в полза на полукриминални и криминални елементи".

За председателя на ВКС Лозан Панов, Биков каза, че той би трябвало да спазва европейските етични стандарти. Спас Гърневски посочи, че председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев днес е постъпил достойно, оттегляйки се в отпуск. Депутатът отново повдигна въпроса за участието на Корнелия Нинова в раздържавяването на "Техноимпекс" и сделката за Пловдивския панаир.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG