Връзки за достъпност

Извънредни новини

Делян Добрев подаде оставка като депутат


Делян Добрев беше министър на енергетиката

Делян Добрев подаде оставка като депутат, съобщи пресцентърът на ГЕРБ. Решението му е взето след разговор с премиера Бойко Борисов.

Като мотив за решението на Добрев пресцентърът на ГЕРБ посочва нежеланието му името му и репутацията на партията да бъдат „петнени“ и солидарнодстта му с колегите му от ГЕРБ, които са спазили „моралния стандарт“ и са напуснали постовете си. В събота сайтът „Биволъ“ писа, че близки на Добрев са купували луксозни жилища в София на цени много под пазарните.

По-рано днес задари публикция в електронното издание оставка подаде и зам.-областният управител на София Томи Николов. Преди две седмици след разкрития за подобни имотни сделки с постовете си се разделиха зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, правосъдният министър Цецка Цачева и двама зам.-министри.

Това е втора оставка, която Делян Добрев подава като депутат. Първата бе депозирана след скандала, придобил известност като „Кумгейт“, по който Добрев бе обвинен от БСП в роднински назначения в Хасково. Тогава обаче депутатите отказаха да премат подадената ос Добрев оставка. Конституционният съд излезе с решение, че отказът да бъде приета оставката е противоконституционен. По-късно Делян Добрев сам оттегли оставката си.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG