Връзки за достъпност

Извънредни новини

Делян Добрев подаде оставка като депутат


Делян Добрев беше министър на енергетиката
Делян Добрев беше министър на енергетиката

Делян Добрев подаде оставка като депутат, съобщи пресцентърът на ГЕРБ. Решението му е взето след разговор с премиера Бойко Борисов.

Като мотив за решението на Добрев пресцентърът на ГЕРБ посочва нежеланието му името му и репутацията на партията да бъдат „петнени“ и солидарнодстта му с колегите му от ГЕРБ, които са спазили „моралния стандарт“ и са напуснали постовете си. В събота сайтът „Биволъ“ писа, че близки на Добрев са купували луксозни жилища в София на цени много под пазарните.

По-рано днес задари публикция в електронното издание оставка подаде и зам.-областният управител на София Томи Николов. Преди две седмици след разкрития за подобни имотни сделки с постовете си се разделиха зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, правосъдният министър Цецка Цачева и двама зам.-министри.

Това е втора оставка, която Делян Добрев подава като депутат. Първата бе депозирана след скандала, придобил известност като „Кумгейт“, по който Добрев бе обвинен от БСП в роднински назначения в Хасково. Тогава обаче депутатите отказаха да премат подадената ос Добрев оставка. Конституционният съд излезе с решение, че отказът да бъде приета оставката е противоконституционен. По-късно Делян Добрев сам оттегли оставката си.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG