Връзки за достъпност

Извънредни новини

Левицата иска оставки в КПКОНПИ, но няма да присъства на обсъждането им


Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев
Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев

Депутатите от БСП няма да присъстват в Народното събрание, за да защитят собственото си предложение за прекратяване на правомощията на председателя на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев и заместника му Антон Славчев. Пред БНР депутатът от левицата Филип Попов обясни, че няма значение дали неговата партия ще бъде в залата или не. Те ще говорят отвън за алтернативно антикорупционно законодателство. „Парламентът определя състава на антикорупционната комисия, а същият този състав трябва да следи за неподкупността на парламента. Това е абсурдно“, заяви Попов.

"БСП за България" поиска отстраняването от длъжност на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев и заместника му заради скандал с имотите им.

В края на март се разбра, че Георгиев е допуснал значителни разминавания между декларираното в имотните си декларации и нотариалните актове на имотите. Несъответствието от близо четвърт милион лева беше обяснено от председателя на КПКОНПИ с неточност в данъчната оценка на имота. Георгиев също така заяви, че терасата, върху която се намират съоръженията, е обща, а не лично негова, въпреки че само той има достъп до нея. Пламен Георгиев излезе в отпуск.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG