Връзки за достъпност

Извънредни новини

Ким Чен Ун заплаши със "сериозен удар" тези, които налагат санкции на КНДР


Лидерът на КНДР Ким Чен Ун.
Лидерът на КНДР Ким Чен Ун.

Лидерът на КНДР Ким Чен Ун заяви, че страната му трябва да нанесе „сериозен удар“ върху тези, които й налагат санкции, предаде Ройтерс. Според него това ще стане възможно, ако се постигне самодостатъчност на икономиката.

„Трябва да нанесем сериозен удар на враждебните сили, които неправилно смятат да ни повалят със санкции“, призова Ким Чен Ун.

Според него държавата трябва да „придвижи напред социалистическата структура“, така че да бъде постигнато високо ниво на самодостатъчност, което да се базира на собствени сили, технологии и ресурси.

Преговорите за отпадането на редица санкции срещу Северна Корея са в застой след срещата на върха между азиатската страна и САЩ през февруари в Ханой. Тогава двете страни не успяха да стигнат до споразумение и прекратиха преговорите по-рано от очакваното.

Според появили се по-късно информации причина за това е бил връчен от американския президент Доналд Тръмп документ, в който се е изисквало КНДР да предаде на американските власти ядрените си оръжия и горивото за ракети. Впоследствие дипломати от двете страни си размениха нападки, а Северна Корея предупреди, че може да прекрати преговорите за денуклеаризация.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG