Връзки за достъпност

Извънредни новини

ЧЕЗ избра "Еврохолд" за предпочитан купувач


Логото на ЧЕЗ
Логото на ЧЕЗ

Чешката компания ЧЕЗ посочи "Еврохолд България" АД за ексклузивен кандидат-купувач на българския си бизнес, написа холдингът в съобщение до медиите.

Новината идва, след като във вторник чешкото издание "Лидове новини" съобщи, че ЧЕЗ са се отказали да водят преговори с другия потенциален купувач - "Индия пауър".

Така "Еврохолд" остава единственият потенциален купувач, който участва самостоятелно в процедурата. От компанията посочват още, че при постигане на сделка, финансирането за нея ще става със собствени средства и с кредит от западноевропейски банки.

От "Еврохолд" обясниха участието си в преговорите за българските активи на ЧЕЗ с дългосрочна стратегия на дружеството за навлизане в нови регулирани бизнес сегменти, предлагащи възможности за растеж.

Миналата седмица стана ясно още, че сделката за придобиването на активите на ЧЕЗ в България от компанията „Инерком“ на Гинка Върбакова е пропаднала окончателно. Преговорите между двете страни са прекратени заради невъзможност на „Инерком“ да изпълни договора, подписан преди около година.

Компанията на Гинка Върбакова не успя да осигури финансиране на сделката, която се очакваше да бъде за около 360 млн. евро.

Освен това Комисията за защитата на конкуренцията не даде разрешение за придобиването.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG