Връзки за достъпност

Извънредни новини

Миляна Велева от Канал 3 става директор на новините на Нова тв


Миляна Велева Снимка: Нова ТВ
Миляна Велева Снимка: Нова ТВ

Първата кадрова промяна в Нова телевизия е факт две седмици след като беше финализирана сделката между шведската Modern Times Group (MTG) и „Адванс медиа груп“ на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Настоящата директорка на новините в Канал 3 Миляна Велева поема същия ресор в Нова телевизия, съобщи в. „Капитал“. От 2 май тя ще отговаря за развитието на новините и информационните програми, потвърдиха от медията.

Професионалната биография на Велева включва работа на ръководни позиции в две медии, свързвани със силно влияние от страна на депутата от ДПС Делян Пеевски - Канал 3 и ТВ7, където заема поста изпълнителен директор след напускането на Николай Бареков. Кариерата й започва като спортен журналист в БНТ.

До този момент новините на Нова нямаха директор, а само главен изпълнителен продуцент. Тази длъжност ще продължи да изпълнява журналистът от БНТ Даниел Чипев.

„Адванс медиа груп“ придоби Nova Broadcasting Group за 185 млн. евро. Толкова предлагаше и предишният кандидат за купувач на Нова телевизия – чешката PPF Group на милиардера Петр Келнер.

Продажбата тогава беше спряна след като КЗК не одобри сделката с мотив, че медиите на Nova Broadcasting Group имат голям пазарен дял, което ще ѝ даде съществено предимство пред останалите участници, предоставящи медийни услуги. Решението беше обжалвано, но шведският собственик прекрати преговорите с Келнер преди да дочака началото на делото.

При сделката с фирмата на Домусчиеви обаче КЗК не откри подобен проблем, въпреки че активите, които „Адванс медиа груп“ ще купи са същите, които щяха да станат собственост на Петр Келнер.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG