Връзки за достъпност

Извънредни новини

Борисов обяви, че няма да подава оставка и при загуба на евроизборите


По-рано през деня Борисов обеща да "осинови" военновъздушното училище в Долна Митрополия.
По-рано през деня Борисов обеща да "осинови" военновъздушното училище в Долна Митрополия.

"Единственият изход от ситуацията с апартаментите и къщите за гости е справедливост - подаването на оставки от всички държавни постове е само половината от работата". Това каза министър-председателят Бойко Борисов в предаването „Панорама“ по БНТ във връзка със скандалите с апартаментите и къщите за гости, предаде „Фокус“.

„Подаването на оставки и махането от всички държавни постове на десетки хора в момента е половината от работата. Мога да гарантирам на българските граждани, защото това сме го правили години наред, че няма да остане ненаказан човек“, обяви Борисов и уточни, че МВР и прокурорите също действат по случаите с апартаменти и къщи за гости, но не може да говори от тяхно име.

Според премиера "някои тарикати, които са се възползвали, или ще върнат парите, или ще им бъдат конфискувани".

„На тези, които са злоупотребили, им се търси вече наказателна отговорност. Яд ме е, срам ме е, грешката е моя, защото аз нито веднъж не отидох на гости на нито един мой министър, колега, кмет, областен управител - нито веднъж. Ако бях отишъл да видя, сигурно щях да взема много по-рано мерки“, коментира Бойко Борисов.

„Искам да благодаря на свободните медии в България, защото те показаха, че са свободни и показаха много недъзи. Докрай ще бъде направено всичко, за да се възцари справедливостта и всяка една злоупотреба", допълни министър-председателят.

„Да ни сложат етикет заради няколко човека, които не са си преценили стъпките или са решили, че трябва да излязат богати от политиката и с по-хубави жилища, ГЕРБ, направила толкова много, да носи отговорност - няма да го бъде“, каза Борисов.

Няма да „хвърлям кърпата“, ако получа „жълт картон“ на изборите, каза премиерът. Той попита какво ще правят БСП, ако трябва да сформират правителство, след като са се карали кой да им оглави листата.

„С президента ще се изпоядат кои от неговите хора да стават министри“, посочи Борисов и изтъкна, че ГЕРБ трябва да подреди своята къщичка. „Нашите избиратели и членове искат от нас да бъдем чисти. Искат да бъдем нормални. Те са оценили и пак ще оценят направеното“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG