Връзки за достъпност

Извънредни новини

Гръцка фирма ще доставя тръбите за интерконектора България-Гърция


Гръцката компания „Коринд Пайпуъркс Индъстри“ (Corinth Pipeworks Industry) е избрана да произведе и достави тръбите за газовата връзка между България и Гърция, съобщи „Капитал“. Обществената поръчка е на стойност 58.2 млн. евро и ще се изпълнява за период от 12 месеца.

Процедурата за възлагане на обществената поръчка бе стартирана през 2017 г., а до фазата на подаването на оферти бяха допуснати 3 от заявили участие 11 компании кандидати. Освен победителите до втората фаза бяха допуснати „Топливо – 2“ ЕООД и Erciyas Celik Boru Sanayi A.S.

По данни на „Капитал“ от българската „Топливо-2“ са обявили процедурата за опорочена и се очаква да обжалват решението. В такъв случай не е ясно кога би започнало ефективното изпълнение на обществената поръчка.

Corinth Pipeworks са собственост на белгийските Cenergy Holdings и Vohalco. Второто дружество е собственик на 3 големи завода в България – „Стомана индъстри“, „Етем“ и „София мед“.

През следващата седмица трябва да стане ясен и строителят на газопровода. За изпълнител на проекта се борят гръцката "Джей енд Пи – Авакс" и обединението между "Джи Пи Груп" и "Главболгарстрой Интернешънъл" с италианската "Бонатти" (Bonatti).

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG