Връзки за достъпност

Извънредни новини

Помпео отложи срещата си с Путин, за да отиде в Брюксел


Майк Помпео.
Майк Помпео.

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини не потвърди за насрочена за понеделник среща с държавния секретар на САЩ Майк Помпео, съобщи Ройтерс.

По-рано стана ясно, че той е отложил срещата си с руския президент Владимир Путин и външния министър Сергей Лавров, за да обсъди „неотложни въпроси“ с европейски представители, свързани със ситуацията около Иран.

„Снощи научихме, че Помпейо е решил да промени плановете си и да дойде в Брюксел“, заяви Могерини, като добави че очаква пристигането на държавния секретар, но не е ясно кога и дали ще бъде осъществена среща.

Могерини каза също, че се запазва пълната подкрепа за ядреното споразумение с Иран, допълвайки, че в понеделник предстои договореностите да бъдат обсъдени с външните министри на Франция, Германия и Великобритания.

Въпреки неяснотата около посещението на Помпео в Брюксел, се предвижда по-късно той все пак да проведе среща с Путин и Лавров в руския град Сочи.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG