Връзки за достъпност

Извънредни новини

ГЕРБ с жалба срещу Румен Радев: "Нерегламентирано" и "безцеремонно" агитирал за БСП


Бойко Борисов и Румен Радев.
Бойко Борисов и Румен Радев.

Представители на ГЕРБ внесоха в Централната избирателна комисия (ЦИК) жалба срещу "участието на президента Румен Радев в предизборната кампания на БСП".

„Недопустимо е президентът – обединителят на нацията, да прави предизборна кампания на БСП“, заяви зам.-председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветомир Паунов. Той определи действията на президента като „нерегламентирани“ и „безцеремонни“.

Жалбата идва след вчерашните изявления на Румен Радев и Корнелия Нинова, които присъстваха заедно на празника на Асеновград.

В последните дни от БСП внесоха две жалби срещу министър-председателя Бойко Борисов в ЦИК, според които премиерът нарушава закона, изпълнявайки ролята на председател на предизборния щаб на ГЕРБ. Първата жалба бе отхвърлена от комисията, а по втората, която бе депозирана от БСП в неделя, все още няма решение.

В четвъртък президентът Радев заяви, че не трябва да се правят предизборни кампании с пари от държавния бюджет, като по този начин нападна Борисов. На това премиерът отговори, че заедно с колегите си от ГЕРБ ще потърси ЦИК, които да забранят и на Радев да води кампания.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG