Връзки за достъпност

Извънредни новини

Борисов предупреди за готвен "Костинброд 2" преди изборите в неделя


Манфред Вебер и Бойко Борисов на основното предизборно събитие на ГЕРБ преди вота за европейски парламент.
Манфред Вебер и Бойко Борисов на основното предизборно събитие на ГЕРБ преди вота за европейски парламент.

"Помните преди предишните избори лъжата – това се готвят да направят пак примерно в четвъртък или петък, за да не можем да реагираме". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов и припомни за случая Костинброд по време на основното предизборно събитие на ГЕРБ преди вота за европейски парламент на 26 май, съобщи Фокус.

По време на речта си пред партийния актив в зала „Арена Армеец“, Борисов за пореден път се обяви за ненамеса при избора на нов главен прокурор. Според него прокурорите трябва да бъдат избирани от прокурори и не се меси „нито кметът на София, нито премиерът, нито президентът“.

„Първата ми повеля като председател на Европейската комисия (ЕК) ще е България да получи пълно членство в Шенген“. Това каза кандидатът за председател на новата ЕК от Европейската народна партия (ЕНП) Манфред Вебер, който бе специален гост на събитието на ГЕРБ в столицата. Той също така се обяви за равни условия на живот и еднаква социална закрила във всички части на Европейския съюз.

Речи по време на събитието държаха и зам.-председателят на ГЕРБ и бивш председател на парламентарната група на Партията Цветан Цветанов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов както и водачът в листата на управляващите и настоящ еврокомисар Мария Габриел. Членовете на ГЕРБ в залата издигаха специални плакати, посветени на кандидатурата на Вебер за председател на ЕК.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG