Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Временно съм окачил шпайковете на стената". Цветанов с първи коментар след оставката


Цветан Цветанов.
Цветан Цветанов.

„Една партия не може един човек да я управлява“. Това заяви в събота в интервю пред бТВ зам.-председателят на ГЕРБ в оставка Цветан Цветанов по повод последните събития в партията, които доведоха до напускането му.

„Когато 18 години си бил с един човек, по-добре е да запазиш хладнокръвие“ – така Цветанов коментира изказванията на премиера Бойко Борисов от последните дни, с които той представи ролята на зам.-председателя на ГЕРБ в оставка като преувеличена. На няколко пъти в интервюто Цветанов отказа да коментира отношенията си с премиера.

Цветанов уточни и какви са били варианите в отношенията му с ГЕРБ. При срещата си с Борисов той е предложил два варианта – „нещата да останат постарому“ или напускане на всички постове. Третият вартиант, за който зам.-председателят в оставка загатна, че му е бил предложен от премиера, е бил оставане в партията, но без контакти и изяви.

"Това редно ли е, нормално ли е за човек, който през всичките 13 години е работил за структурирането на партия ГЕРБ?", коментира предложението Цветанов и добави, че заради това е предпочел да си отиде.

По отношение на цената на апартамента от „Артекс“, придобит от Цветанов, който даде началото на „Апартаменгейт“, той коментира, че след негова справка се е оказало, че е платил най-висока цена от всички придобили жилище в кооперацията, а цената на квадратен метър не е била под 1100 евро. Той добави, че познава собствениците на „Артекс“ от 2017 г. и никога не е лобирал в полза на фирмата.

Разследването на Свободна Европа от февруари показа, че квадратният метър за Цветанов е стувал едва 627 евро, при положение, че цените на квадратен метър в сградата започват от 2600 евро.

За бъдещето в политическата си кариера Цветан Цветанов отговори, че засега няма подобни планове, които да не са свързани с ГЕРБ, но намекна, че това не е краят на кариерата му и „само временно е окачил шпайковете на стената“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG