Връзки за достъпност

Извънредни новини

Незаконните навеси върху терасата на Пламен Георгиев няма да бъдат премахнати


Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев
Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев

Няма да бъдат събаряни постройките върху тересата на председателя на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев, съобщи бТВ. Това стана ясно от заповед на директора на „Общински строителен контрол“ към Столична община арх. Влади Калинов, която обезсилва акта за събаряне издаден от строителния контрол на община „Слатина“.

„Факт е, че въвеждането на сградата в експлоатация се е случило, след като това нещо е било извършено и построено отгоре. Нищо след това не се е случило“, заяви Калинов пред бТВ. На въпрос дали постройките върху покрива може да са законни, след като нямат строителни книжа, което самият Калинов призна, директорът на „Общински строителен контрол“ отговори, че „е възможно, когато е допустимо“.

През април, след проверка администрацията на община „Слатина“ установи, че 2 навеса върху терасата на апартамента на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев са незаконни. Потвърдено беше, че тересата е част от неговия имот, а не е обща част, както твърдеше Георгиев.

„Антикорупционен фонд“ и бТВ разкриха по-рано, че Пламен Георгиев е пропуснал да впише в публичната си имотна декларация тераса с площ 186 кв. м. към своя апартамент в столичния квартал „Гео Милев“.

Председателят на КПКОНПИ обяви, че е жертва на компроматни атаки от олигарси, засегнати от разследванията на комисията. По-късно, след препоръка на министър-председателя Бойко Борисов, Георгиев излезе в отпуск, докато трае разследването срещу него. Той все още не се е върнал на работа.

В понеделник Антикорупционната комисия съобщи, че не е установила конфликт на интереси при членове на ГЕРБ на висши публични длъжности, които са си купили апартаменти на цени под пазарните от фирма „Артекс“ след като са приели законови промени, позволяващи на компанията да построи небостъргача „Златен век“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG