Връзки за достъпност

Извънредни новини

Нинова: Не можем да върнем надвзетите пари


Председателят на БСП Корнелия Нинова
Председателят на БСП Корнелия Нинова

„Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия, към момента не разполагаме с тях“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по повод взетите повече средства от държавната субсидия от 2016 г. насам, за които парламентът реши, че трябва да бъдат върнати до 2020 г.

По думи на лидера на „червените“ от началото на годината партията е похарчила близо 2 млн. лева за кампанията за европейските избори, 1.5 млн. лева за партийната телевизия БСТВ и още толкова за издръжка на структурите.

Във вторник от министерството на финансите изпратиха информация до всички партии за сумите, които трябва да върнат в националния бюджет. Според нея БСП дължи близо 4.3 млн. лева. Управляващите от ГЕРБ още вчера преведоха всички пари.

Нинова взе отношение и по повод предстоящите дебати за размера на субсидията, която ще получават партиите. Според нея не трябва да бъде допуснато частни интереси да диктуват политиката на България, но също и обществото да бъде успокоено, че партиите не харчат излишни пари.

Вчера, по време на коалиционни съвет между управляващите от ГЕРБ и Обединени патриоти, бе взето решение субсидиите да бъдат намалени като окончателното решение ще бъде гласувано преди парламентарната ваканция в края на юли.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG