Връзки за достъпност

Извънредни новини

Путин обяви либерализма за отживелица


Владимир Путин
Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин заяви в интервю за в. "Файненшъл таймс", че либералните ценности са отживелица, защото са били отхвърлени от повечето хора в западните държави, предаде "Ройтерс".

Според него германската канцлерка Ангела Меркел е направила кардинална грешка, приемайки либерална политика по отношение на имиграцията от Близкия изток.

"Либералната идея предполага да не се прави нищо. Мигрантите могат да убиват, да плячкосват и да изнасилват безнаказано, защото техните права на мигранти трябва да бъдат защитени. Какви права са това? За всяко престъпление трябва да има наказание", каза Путин в интервюто.

"Така че либералната идея стана отживелица. Тя влезе в конфликт с интересите на мнозинството от населението", каза той.

Путин каза, че Русия не е хомофобска страна, но че склонността на Запада да приеме хомосексуализма и половата неопределеност изглежда прекалена за него.

"Нас ни критикуват за хомофобия. Но у нас няма проблем с ЛГБТ. Нека живеят така, както им се иска", каза руският президент. По думите му някои неща изглеждат прекомерни, например многобразието на полови роли за децата. На сайта на Кремъл тази част от интервюто не е публикувана.

"Традиционните ценности са по-стабилни и по-важни за милиони хора, отколкото либералната идея, която, по мое мнение, наистина замира", каза руският президент.

Той изрази мнение, че либералните кръгове използват проблемите, които изпитва Католическата църква, за да я унищожат.

На въпрос за отравянето на бившия агент от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му във Великобритания, Путин заяви, че това е работа на специалните служби. Руският президент даде да се разбере, че се отнася лошо към шпионите и допълни, че "предателите трябва да бъдат наказвани".

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG