Връзки за достъпност

Извънредни новини

МВР проверява как е изтекла информация за името на ученика, обвинен в тероризъм


Младен Маринов
Младен Маринов

До понеделник ще е ясно дали от МВР е изтекла информация за името на момчето от Пловдив, обвинено в тероризъм. Това стана ясно от думите на вътрешният министър Младен Маринов от парламентарната трибуна.

Той беше категоричен, че не само МВР е работило по разкриването по този случай. По думите му действията на ведомството са били навременни, защото е била предотвратена възможност да бъде взривена бомба.

В началото на юни властите съобщиха, че 16-годишен ученик от Пловдив е задържан след сигнал от неговите родители. Случаят предизвика обществени реакции заради начина, по който някои медии и институции разгласиха самоличността и училището на момчето.

Ученикът е бил обект на "обработка" от „Ислямска държава“. „Това е класически случай на вербуване и радикализиране през интернет“, каза тогава зам.-главният прокурор Иван Гешев.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG