Връзки за достъпност

Извънредни новини

Загиналите в руската подводница бяха погребани със „закрита церемония“


14-те загинали на борда на "Лошарик" бяха погребани в събота в Серафимовското гробище в Петербург. Медиите бяха допуснати до гробовете след края на траурната церемония.
14-те загинали на борда на "Лошарик" бяха погребани в събота в Серафимовското гробище в Петербург. Медиите бяха допуснати до гробовете след края на траурната церемония.

14-те души, които загинаха в пожар на подводница в Баренцово море, бяха погребани в неделя в Петербург. Траурната церемония в Серафимовското гробище е била закрита и достъпът до мястото е бил ограничен, съобщи ТАСС. Журналистите са били допуснати до гробовете след края на церемонията, посочи Ройтерс.

По-рано руските медии съобщиха, че датата и мястото на погребението няма да се обявяват и че с организацията на церемонията е натоварен заместник-министърът на отбраната на Русия Андрей Картаполов.

В петък президентът Путин посмъртно награди четирима от загиналите със званието Герой на Русия, а останалите бяха отличени с Ордена за храброст.

14-те души загинаха след пожар на неназована от властите подводница на 1 юли. За инцидента беше съобщено ден по-късно. Според руски и западни експерти става дума за инцидент на една от най-секретните руски машини – ядрената подводница АС-31, по-рано цитирана като АС-12 и известна също като „Лошарик“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG