Връзки за достъпност

Извънредни новини

МВР издирва още двама заподозрени за силовата акция срещу заведение в София


Разпространените от МВР снимки на Веско Стоянов и Петър Паунов

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) обяви за издирване двама мъже, заподозрени като участници в силовата акция срещу заведението "Бесо", което бе атакувано в понеделник от група от 7-8 мъже.

Случаят провокира реакцията на премиера Бойко Борисов, който нареди на МВР да постигне бързи арести. Главният секретар на вътрешното министерство Ивайло Иванов пък коментира, че "тези времена отдавна са отминали" и подобни саморазправи са недопустими през 2019 г.

Иванов потвърди в сряда, че основната версия за случилото се е бизнес конфликт между собственика на "Бесо" Емил Лазаров и неговия съдружник. МВР разпространи снимките на Веско Георгиев Стоянов и Петър Атанасов Паунов. След като бъдат задържани предстои да се проведе разпознаване, за да се установи дали действително са участвали в силовата акция в понеделник.

По думите на Ивайло Иванов задържаните досега не съдействат на разследващите. Те имат регистрации "за престъпления от целия спектър на Наказателния кодекс, като кражби, грабежи, силови действия, унищожаване, повреждане, хулиганство".

Facebook форум

XS
SM
MD
LG