Връзки за достъпност

Извънредни новини

МВР издирва още двама заподозрени за силовата акция срещу заведение в София


Разпространените от МВР снимки на Веско Стоянов и Петър Паунов
Разпространените от МВР снимки на Веско Стоянов и Петър Паунов

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) обяви за издирване двама мъже, заподозрени като участници в силовата акция срещу заведението "Бесо", което бе атакувано в понеделник от група от 7-8 мъже.

Случаят провокира реакцията на премиера Бойко Борисов, който нареди на МВР да постигне бързи арести. Главният секретар на вътрешното министерство Ивайло Иванов пък коментира, че "тези времена отдавна са отминали" и подобни саморазправи са недопустими през 2019 г.

Иванов потвърди в сряда, че основната версия за случилото се е бизнес конфликт между собственика на "Бесо" Емил Лазаров и неговия съдружник. МВР разпространи снимките на Веско Георгиев Стоянов и Петър Атанасов Паунов. След като бъдат задържани предстои да се проведе разпознаване, за да се установи дали действително са участвали в силовата акция в понеделник.

По думите на Ивайло Иванов задържаните досега не съдействат на разследващите. Те имат регистрации "за престъпления от целия спектър на Наказателния кодекс, като кражби, грабежи, силови действия, унищожаване, повреждане, хулиганство".

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG