Връзки за достъпност

Извънредни новини

ГЕРБ сменя кандидатите си за кмет в Пловдив, Русе и Хасково


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

След като се отказа да номинира за трети мандат кмета на Пловдив Иван Тотев, днес ГЕРБ реши да се раздели и с досегашните градоначалници на Русе и Хасково, като ще предложи на местните избори през октомври нови имена.

Диана Иванова ще участва в надпреварата за Русе, Здравко Димитров за Пловдив, а Станислав Дечев за Хасково.

Иванова е директор на Професионалната гимназия по облекло в града в Русе. В биографията си тя има награда „Директор на годината“ на Синдиката на българските учители и грамота „Посланик на Русе“ за високи постижения и принос към подобряването на имиджа на града. Издигането на Иванова се коментира като очаквано в Русе, макар че през 2015 г. тя бе общински лидер на партията на бизнесмена Христо Ковачки „Български демократичен център“ и кандидат за общински съветник от нея.

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров слиза в кметската надпревара. Той е завършил „Спортна икономика“, както и „Психология и „Публична администрация“ и „Финансов мениджмънт“ в Пловдивския университет. Бил е състезател и президент на баскетболния отбор.

ГЕРБ свалят областния си управител в кметската надпревара и в Хасково, Станислав Дечев ще се опита да спечели място от държавната в местната администрация. Дечев има стаж от държавен фонд „Земеделие” и е работил като общински съветник в Хасково, пише в представянето му от партийния пресцентър.

Настоящите градоначалници на Русе Пламен Стоилов, на Пловдив Иван Тотев и на Хасково Добри Беливанов губят партийни позиции, с изключение на Тотев, който запазва мястото си на областен координатор на ГЕРБ в Пловдив. Тримата се смятат за близки до доскорошния заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG