Връзки за достъпност

Извънредни новини

ГЕРБ сменя кандидатите си за кмет в Пловдив, Русе и Хасково


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

След като се отказа да номинира за трети мандат кмета на Пловдив Иван Тотев, днес ГЕРБ реши да се раздели и с досегашните градоначалници на Русе и Хасково, като ще предложи на местните избори през октомври нови имена.

Диана Иванова ще участва в надпреварата за Русе, Здравко Димитров за Пловдив, а Станислав Дечев за Хасково.

Иванова е директор на Професионалната гимназия по облекло в града в Русе. В биографията си тя има награда „Директор на годината“ на Синдиката на българските учители и грамота „Посланик на Русе“ за високи постижения и принос към подобряването на имиджа на града. Издигането на Иванова се коментира като очаквано в Русе, макар че през 2015 г. тя бе общински лидер на партията на бизнесмена Христо Ковачки „Български демократичен център“ и кандидат за общински съветник от нея.

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров слиза в кметската надпревара. Той е завършил „Спортна икономика“, както и „Психология и „Публична администрация“ и „Финансов мениджмънт“ в Пловдивския университет. Бил е състезател и президент на баскетболния отбор.

ГЕРБ свалят областния си управител в кметската надпревара и в Хасково, Станислав Дечев ще се опита да спечели място от държавната в местната администрация. Дечев има стаж от държавен фонд „Земеделие” и е работил като общински съветник в Хасково, пише в представянето му от партийния пресцентър.

Настоящите градоначалници на Русе Пламен Стоилов, на Пловдив Иван Тотев и на Хасково Добри Беливанов губят партийни позиции, с изключение на Тотев, който запазва мястото си на областен координатор на ГЕРБ в Пловдив. Тримата се смятат за близки до доскорошния заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

Най-ново видео

"Никой не помни толкова безснежен сезон"
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:01 0:00
XS
SM
MD
LG