Връзки за достъпност

Извънредни новини

Цветанов "вече не липсва" на премиера, заговорил е "глупости" за ГЕРБ и ДПС


Цветан Цветанов и Бойко Борисов
Цветан Цветанов и Бойко Борисов

Бившият номер две в ГЕРБ Цветан Цветанов беше критикуван остро от премиера Борисов по време на интервю за бТВ във вторник сутринта. Като повод за недоволството беше изтъкнато твърдението на Цветанов, че ГЕРБ отстъпва смесените райони на ДПС.

„Изговори глупости, които не му правят чест. Той по-добре от много други знае за какво става въпрос. Не очаквах толкова бързо да излезе и да заговори срещу колегите и срещу партиите“, каза по адрес на Цветанов премиерът и добави, че той „не му липсва“.

В края на май Цветан Цветанов се оттегли от всички свои постове в ГЕРБ след разговор с премиера Борисов. Той беше зам.-председател на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб. До ситуацията се стигна, след разкрития за това как бившият вътрешен министър и председател на парламентарната група на ГЕРБ се е сдобил с луксозен апартамент в София на занижена цена. "Апартаментгейт ни разби", каза Борисов в студиото на бТВ във вторник. „Видях краха в очите на хората", добави той, като поясни, че заради "Апартаментгейт" се е наложило да се намеси в кампанията за евроизборите. „Аз не се меся в изборите на този момент", каза той.

По негови думи в момента единствените битки, които се водят, са в смесените райони между кандидатите на ГЕРБ и ДПС. По отношение на борбата кметското място в София, Борисов заяви, че „битка няма“, тъй като основният конкурент на Йорданка Фандъкова – Мая Манолова няма група за общински съветници.

„БСП са като куковици, търсят къде да снесат по едно яйчице…Може ли да си партия и да нямаш кандидат за София? Загуби достойно, поздрави победителя“, това заяви премиерът по адрес на БСП и действията им.

Премиерът за пореден път подчерта, че Маяя Манолова е била чест посетител на Министерския съвет, докато е заемала поста на омбудсман и затова не може да представя себе си като човек, външен на властта.

Запитан за партията на Слави Трифонов, учредена под името "Няма такава държава", Борисов каза, че няма и такова предаване.

Според премиера за новата политическа формация ще се разбере какво представлява в момента, в който номинира членовете си за политически постове, тъй като към момента познати са само сценаристите от предаването. Той определи Трифонов като умен човек, „който знае откъде идва крахът на политиците“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG