Връзки за достъпност

Извънредни новини

Красен Кралев няма да се кандидатира за президент на БФС


Министърът на спорта Красен Кралев няма да се кандидатира за президент на БФС
Министърът на спорта Красен Кралев няма да се кандидатира за президент на БФС

„Нямам никакво намерение и никакви амбиции да се кандидатирам за президент на БФС“. Това заяви в Русе министърът на спорта Красен Кралев, съобщи БТА.

През изминалата седмица Борислав Михайлов подаде оставка като президент на БФС, след като беше призован да го направи от премиера Бойко Борисов. Причина за това стана скандала около поведението на част от хората по трибуните по време на мача България – Англия, които отправиха расистки възгласи и нацистки поздрави, което намери широк отзвук в световните медии. Премиерът посочи като причина и "цялостното състояние" на българския футбол и обяви, че държавата спира финансовите си отношения с БФС докато тя е оглавявана от настоящия президент.

Примерът на Михайлов бе последван от целия изпълнителен комитет на футболната централа, което налага провеждането на конгрес, който ще избере ново ръководство на федерацията. В дните след мача с Англия името на Кралев се появи като възможен вариант за нов шеф на българския футбол.

Като причина за отказа си Кралев изтъкна „дългосрочните ангажименти“, които е поел към министър-председателя Бойко Борисов. По негови думи във футболните среди има „достатъчно кадърни мениджъри“, които могат да поемат ръководството на футболната федерация.

„Ако всичко е нормално, ако протече по правилата - с нормален избор на президент на БФС и на Изпълком на новия конгрес, държавата, както каза и премиерът Борисов, ще продължи да помага на футбола, защото той е изключително важен спорт с огромно социално значение", каза още спортният министър.

Преди да стане министър в правителството на ГЕРБ Кралев беше президент на "Черно море" - Варна, а също така е бил начело на Комисията по футзал към БФС.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG