Връзки за достъпност

Извънредни новини

Виетнам арестува 10 заподозрени за смъртта на 39 души в камион с българска регистрация


Районът, където беше открит камионът с 39 тела в Есекс, беше отцепен в продължение на денонощие
Районът, където беше открит камионът с 39 тела в Есекс, беше отцепен в продължение на денонощие

Общо 10 души са арестувани във Виетнам във връзка със смъртта на 39 души, чиито тела бяха открити в камион с българска регистрация в Есекс, Обединеното кралство, съобщи Ройтерс. По-рано британските власти повдигнаха обвинения на двама граждани на Северна Ирландия за убийство, включително на шофьора на камиона.

„На базата на това, което научихме от заподозрените, ще започнем разследване и ще се борим да разбием престъпните мрежи, които незаконно транспортират хора във Великобритания“, каза началникът на полицията в провинция Нге Ан, цитиран от Ройтерс.

Смята се, че всички 39 жертви са виетнамски граждани. Повечето от жертвите са разпознати от близките си и са от две провинции във Виетнам, където стандартът на живот е много нисък. Десетки мрежи за трафик на хора извеждат нелегално граждани на тези провинции.

Хладилният камион с марка "Скания" е регистриран във Варна на името на фирма на ирландска гражданка. Той обаче не се е връщал в България от 2017 г.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG