Връзки за достъпност

Извънредни новини

Манолова няма да прави партия, а гражданска инициатива


Мая Манолова с членовете на екипа си за местните избори Димитър Делчев и Никола Вапцаров
Мая Манолова с членовете на екипа си за местните избори Димитър Делчев и Никола Вапцаров

Мая Манолова, която загуби изборите за кмет на София в неделя, няма да прави своя партия. Пред бТВ тя заяви, че вместо партиен проект, планира „гражданска инициатива върху основата на основни демократични ценности“, с която ще се бори за честни избори.

"Няма да правя партиен проект. Знам, че има огромни страхове и притеснения. С моя екип обмисляме да направим гражданска инициатива за свобода на словото, честни избори, съдебна реформа и ще стъпим на демократични ценности", каза бившият омбудсман.

Тя заяви, че е доволна от резултатите си на изборите, но също така подчерта, че по време на вота е имало фалшификации. Тя припомни, че нейният опонент Йорданка Фандъкова е спечелила ромския вот, а от екипа и ще подадат сигнали до съда за това, че в протоколите е имало несъответствия. Ще бъде подадена и жалба за касирането на изборите, което се очаква да се случи в петък или понеделник.

„Държава, която може да си позволи да изтекат 5 млн. ЕГН-та, може ли да прави честни избори“, попита още тя.

В последните дни различни анализатори заговориха за евентуално коалиране между Манолова и новосформираната от Слави Трифонов партия „Няма такава държава“. Бившият омбудсман бе и първият гост в предаването на зам.-председателя на партията Тошко Йорданов по започналата излъчване в понеделник телевизия „7/8 TV”. По време на внасянето на документите за регистрация на "Няма такава държава", самят Йорданов отказа коментар относно възможността за бъдеща коалиция с Манолова.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG