Връзки за достъпност

Извънредни новини

Партията на Слави Трифонов внесе документи за регистрация


От ръководството на партията не отговориха дали е възможно бъдещо партньорство с Мая Манолова
От ръководството на партията не отговориха дали е възможно бъдещо партньорство с Мая Манолова

От ръководството на партията „Няма такава държава“ на Слави Трифонов внесоха във вторник документи за регистрация на формацията, съобщи Дневник. Нейните представителите отказаха да коментират каквито и да е въпроси, свързани с бъдещето на партията, включително и в кой политически спектър ще се позиционира тя.

„Пред страната и пред нас има проблеми, дали са леви или десни. Това ляво/дясно е да си чешем езиците, отдавна няма такова измерение", каза заместник-председателят на партията Тошко Йорданов, цитиран от Дневник. Той отказа да коментира и въпроса дали Мая Манолова и „Няма такава държава“ могат да се коалират. Бившият омбудсман бе първият гост в предаването, водено от Йорданов, „Студио Хъ“ в новата телевизия на Слави Трифонов „7/8 TV”. Излъчването на новия канал стартира в понеделник.

В Софийския градски съд от партията на Слави Трифонов внесоха 3700 подписа, при необходими 2500 за регистрация на партия. От съдa трябва да разгледат молбата за регистрация в открито заседание в рамките на един месец след нейното подаване, а 14 дни по-късно трябва да бъде постановено и решение.

В края на юли, при последното излъчване на „Шоуто на Слави“ по бТВ, Трифонов обяви създаването на политическия проект „Няма такава държава“, както и стартирането на новата телевизия „7/8 TV”. Учредителното събрание на партията се състоя в началото на октомври при пълна секретност, а по-късно бе публикувано и видео от събитието на страницата на шоуменa във Фейсбук. С видео, публикувано в социалната мрежа, беше съобщено и за програмната политика на новата телевизия.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG