Връзки за достъпност

Извънредни новини

Последното разпореждане на Цацаров: НСлС да разследва инцидента в АЕЦ "Козлодуй"


АЕЦ "Козлодуй"
АЕЦ "Козлодуй"

Националната следствена служба (НСлС) ще разследва инцидента на територията на АЕЦ Козлодуй" отпреди ден, при който двама работници загинаха, а други двама бяха ранени на строителна площадка на националното хранилище за ниско- и средноактивни радиоактивни отпадъци.

Това е разпоредил главният прокурор Сотир Цацаров в понеделник, въпреки че същия ден президентът Румен Радев подписа указ за предсрочното му освобождаване от поста. Причината е че указът бе обнародван в Държавен вестник във вторник, 17 декември.

"Извършени са първоначалните действия по разследването - оглед на местопроизшествието, назначени са експертизи за установяване на причините за смъртта на двама работници и е иззета документация от значение за разследването", съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Оттам уточниха пред Свободна Европа, че това е било последното разпореждане, издадено от Цацаров на поста главен прокурор. В сряда сутринта предстои досегашният му заместник Иван Гешев да се закълне и да встъпи в длъжност начело на държавното обвинение.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG