Връзки за достъпност

Извънредни новини

Собственичката на Канал 3 Ива Стоянова става директор „Информация“ в Нова телевизия


Ива Стоянова
Ива Стоянова

Управителят и програмен директор на Канал 3 Ива Стоянова се присъединява към екипа на Нова телевизия като генерален директор „Информация“, стана ясно от съобщение на сайта на медията.

„Като генерален директор „Информация“ Ива Стоянова ще работи за увеличаване на аудиторния дял на информационните и публицистични формати и ще отговаря за всички проекти на новинарския екип“, се казва в съобщението на медията.

До момента Ива Стоянова беше управител и програмен директор на свързваната с депутата от ДПС Делян Пеевски телевизия Канал 3. През юни 2019 г. „Капитал“ съобщи, че тя е придобила 90% от акциите на телевизията. В търговския регистър Стоянова все още е вписана като собственик на 90% от "Ти Ви Медия Проджект", която според регистъра на Съвета за електронни медии притежава телевизия Канал 3.

Преди това Стоянова е работила като водещ и репортер в ТВ7. Заедно с Николай Бареков е била водеща на сутрешния блок на канала – „Бодилник“. След това Стоянова се издига до позицията директор на публицистиката в ТВ7.

Преди това е работила в Би Би Ти („Балкан българска телевизия“). Била е репортер, а по-късно се е издигнала до директор на новините в телевизията. Оттам е и познанството й с майката на депутата Делян Пеевски - Ирена Кръстева. През 2009 година Кръстева придоби Би Би Ти от Петър Манджуков.

Кариерата на Стоянова в медиите започва във в. "Народен спорт" и "Седем дни спорт". Била е коментатор на спортна гимнастика в телевизия "София кабел". Във визитката ѝ на сайта на Нова телевизия е записано, че е завършила „Журналистика“, „Спортен мениджмънт“ и „Публичен мениджмънт“ и има специализация в CNN.

„За мен NOVA е поредно предизвикателство в професията. Благодаря на братя Домусчиеви за поканата да съм част от най-гледаната българска телевизия. Това доверие ме задължава и ангажира да вложа в работата си не само опит и усилия, но и емоция и сърце за запазване на лидерската позиция на NOVA и все по-успешното развитие на медията занапред” е цитирана да казва Стоянова в прессъобщението.

Стоянова не е първият кадър на Канал 3, който става част от екипа на Нова телевизия след придобиването ѝ от братята Георги и Кирил Домусчиеви. Седмица след финализирането на сделката директорката на новините в Канал 3 Миляна Велева пое същия ресор в Нова телевизия.

Два месеца по-късно журналистът Васил Иванов се завърна от Канал 3 в Нова телевизия. Той напусна Нова през април 2017 г. като обвини продуцента на новините Дарина Сарелска в цензура. В съобщението беше посочено, че той се завръща в медията по покана лично от новия собственик Кирил Домусчиев.

Няколко месеца след придобиването на телевизията от братя Домусчиеви беше съобщено, че договорите на разследващите журналисти Генка Шикерова и Миролюба Бенатова са прекратени. Малко по-късно това се случи и с Марин Николов. Нова се раздели също с водещата на сутрешния блок Анна Цолова, както и с продуцентката Дарина Сарелска.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Обяснено в две минути. Какво се случва в Грузия
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:35 0:00
XS
SM
MD
LG