Връзки за достъпност

Извънредни новини

Главният прокурор Иван Гешев обяви, че Васил Божков е задържан


Иван Гешев
Иван Гешев

Главният прокурор Иван Гешев обяви в петък вечер, че има информация, според която Васил Божков е бил задържан в Обединените арабски емирства. Прокуратурата издирва от два дни Божков с европейска заповед за арест и с червена бюлетина на Интерпорл. Държавното обвинение повдигна седем обвинения срещу Божков.

„Имаме информация, че преди няколко часа Васил Божков е задържан на територията на Обединените арабски емирства”, каза Гешев пред журналисти по време на огласяване на акция срещу наркоразпространението в столичния квартал "Слатина".

Прокуратурата обвини Васил Божков за ръководство на организирана престъпна група, принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице и подбудителство към престъпление по служба.

Иван Гешев обясни, че официалните документи за ареста се очакват в събота.

„Ако се потвърди информацията в утрешния ден, а аз съм сигурен, че ще се потвърди, това сега е неофициална информация, ще го потвърдим официално, когато получим официален документ и официална информация от Обединените арабски емирства”, каза Гешев.

„След това ще направим всичко възможно да приберем поредния български олигарх в България”.

Тук може да прочетете кой е Васил Божков и кой направи толкова успешен бизнеса му с лотариите.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG