Връзки за достъпност

Извънредни новини

Много българи живеят успешно в Норвегия. Трета част от разследването на Генка Шикерова


Могат ли българи да се интегрират успешно в Норвегия? Отговорът е положителен. А темата е засегната в последната, трета серия от поредицата "Социалната война: Децата на Норвегия" на Генка Шикерова, публикувана в Dnews. Журналистката, която сама продуцира документалния си филм, проследява в различните му части как Норвегия бе взета на прицел у нас в кампанията срещу Стратегията за детето.

Разследването проследява линиите на пропаганда, развивани в България, както и основните говорители и разпространители на тезите, че български деца се изнасят в Норвегия. То се опитва да отговори на въпроса кой има интерес да експлоатира страхове и вяра в България.

За целта в първата част от поредицата бе потърсена гледната точка на властите в Осло. Втората серия проследява обществените говорители в България срещу Норвегия.

Третата част пък разказва историята на българи, които са имигрирали в скандинавската страна. В поредица кратки интервюта те разказват как се е стекъл живота им там. И какви са разликите с България.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG