Връзки за достъпност

Извънредни новини

Депутати в Иран са заразени с COVID-19. Джамиите в петък останаха затворени


Зам.-министърът на здравеопазването на Иран Ирай Харирчи се появи видимо болен на пресконференция в началото на седмицата
Зам.-министърът на здравеопазването на Иран Ирай Харирчи се появи видимо болен на пресконференция в началото на седмицата

Четирима депутати в Иран са с положителни проби за новия коронавирус COVID-19. Страната е сред най-силно засегнатите в света с над 300 потвърдени случая.

Заради вируса властите в ислямската република отмениха петъчната молитва във всички джамии в страната. До петък следобяд заразените с коронавирус в Иран официално са 338, а умрелите вече са 34.

Сред заразените е и един от 12-тe вицепрезиденти - Масумех Ебтекар, която отговаря за жените и семейните въпроси. Тя е вторият член на правителството с коронавирус. Преди дни бе потвърдено, че зам.-министърът на здравеопазването Ирадж Харирчи е с COVID-19. Той всъщност е отговорен за мерките срещу разпространяването на болестта.

Държавната информационна агенция ИРНА съобщи, че предстоят изследвания на целия екип на заразената вицепрезидентка.

Властите в Иран забраниха и събирането на хора за сватби и погребения. Затворени са училища и университети, както и кина, театри и концертни зали.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG