Връзки за достъпност

Извънредни новини

Синът на Васил Божков е задържан и обвинен в пране на пари


За Васил Божков е известно, че се намира в Обединените арабски емирства (ОАЕ), където за кратко бе задържан заедно със съдружника си и официален собственик на ПФК „Левски“ Георги Попов.
За Васил Божков е известно, че се намира в Обединените арабски емирства (ОАЕ), където за кратко бе задържан заедно със съдружника си и официален собственик на ПФК „Левски“ Георги Попов.

Антон Божков, синът на бизнесмена и обвиняем Васил Божков, е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение за пране на пари, по поръчение на баща му. Това съобщи говорителят на главния прокурор Иван Гешев Сийка Милева.

От прокуратурата ще поискат от съда на Антон Божков да бъде задържан за постоянно в ареста.

През изминалата седмица Елена Динева, която живее на съпружески начала с Васил Божков, беше задържана в съдебната зала. Апелативният специализиран наказателен съд я върна в ареста след представянето на нови доказателства, след като на 21 февруари тя беше пусната срещу гаранция от 1.5 млн. лева.

За самия Васил Божков е известно, че се намира в Обединените арабски емирства (ОАЕ), където за кратко бе задържан заедно със съдружника си и официален собственик на ПФК „Левски“ Георги Попов.

Миналият четвъртък Иван Гешев обяви, че двама прокурори от Върховната касационна прокуратура са имали срещи с представители на прокуратурата в ОАЕ във връзка с молбата за екстрадиция на двамата обвиняеми.

По-рано през февруари специализираната прокуратура определи парична гаранция 1.5 млн. лева и на друг обвиняем по делото – членът на Надзорния съвет на ПФК "Левски" Александър Тумпаров. Разследващите освободиха под гаранция и председателя на ДКХ Александър Георгиев, но в размер на само 40 000 лева.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG