Връзки за достъпност

Извънредни новини

Принц Чарлз е дал положителна проба за коронавирус


Принц Чарлс
Принц Чарлс

Синът на британската кралица Елизабет II – принцът на Уелс Чарлз, е дал положителна проба за коронавирус, съобщи в сряда говорител на кралската фамилия, цитиран от Би Би Си. Херцогинята на Корнуол Камила Паркър-Боулс също е изследвана, но резултатът е бил отрицателен.

„Той проявява леки симптоми, но иначе остава в добро здраве и през последните няколко дни работи от дома си, както обикновено“, съобщава говорителят с уточнението, че „не е възможно да се установи от кого принцът е хванал вируса поради големия брой ангажименти, които той изпълняваше в публичната си роля през последните седмици“.

В момента принц Чарлз и Камила се намират в имението им в Шотландия. Заради заболяването на принца на Уелс са отменени всичките му планирани ангажименти, включително посещения в Кипър, Босна и Херцеговина и Йордания.

Според официалните данни към сряда на обяд заболелите от COVID-19 във Великобритания са над 8000 души, починалите – над 420, а оздравелите – 135-има. Британският премиер Борис Джонсън обяви първите превантивни мерки срещу разпространението на заразата в петък, когато бяха затворени заведенията.

В понеделник вечерта министър-председателят аноснира по-сериозни ограничения, включително забрана за излизане от вкъщи на гражданите за срок от 3 седмици. Предвидените изключения са работа, пазаруване на храна и лекарства, посещение на лекар и спорт веднъж дневно.

До сряда на обяд заразените с COVID-19 по света са над 420 хиляди, починалите доближават 20 хиляди, над 100 хиляди са оздравелите.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG