Връзки за достъпност

Извънредни новини

Обсъждането на устройствения план на Царево е отменено заради пандемията от COVID-19


На територията на община Царево е и плажът "Корал"
На територията на община Царево е и плажът "Корал"

Общественото обсъждане на проекта за изменение на общия устройствен план (ОУП) на община Царево се отменя, стана ясно от съобщение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). То беше насрочено за 13 април в залата на читалище „Георги Кондолов“ в Царево.

Като причина за отменянето на събитието е посочено извънредното положение, въведено на 13 март заради разпространението на COVID-19 в България. До сряда вечерта потвърдените случаи на заболяването в страната са 422, а починалите пациенти с вируса са 9. Всичко най-важно за развитието на ситуацията можете да прочетете тук. Разрастването на пандемията в целия свят можете да проследите в реално време тук.

Като част от мерките срещу разпространението на коронавируса са преустановени всички масови мероприятия. Именно на това основание общественото обсъждане е отменено. Нова дата ще бъде насрочена, когато е възможно, а гражданите ще бъдат своевременно уведомени за това, посочиха от пресцентъра на МРРБ.

Срокът за изпращане на становища по проекта беше до 31 март и от министерството посочиха, че той няма да бъде удължаван. До края на срока са подадени над 1000 мнения. В четвъртък от инициативата „Зелени закони“ съобщиха, че само тяхното примерно становище е подадено 1139 пъти от граждани.

Проектът за ОУП на Царево предвижда значително увеличаване на урбанизираните терени в селата Резово, Синеморец и Варвара, както и в други населени места в общината. Освен това е предвидено терени край Царево и Ахтопол, върху които има дюни, да запазят статута си на урбанизирани, което е нарушение на Закона за устройство на черноморското крайбрежие (ЗУЧК).

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG