Връзки за достъпност

Извънредни новини

От петък е разрешено посещението на футболни мачове, но през две седалки


Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде нова заповед, с която коригира ограничителните мерки по време на обявената от Народното събрание извънредна епидемична обстановка от 14 май до 14 юни 2020 г.

От 5 юни се разрешава провеждането на първенството за първа и втора професионална футболна лига пред публика. Изискването е зрителите на стадионите да не заемат повече от 30% от местта. Разстоянието между всеки двама души трябва да е най-малко две седалки.

Още на 15 май Българският футболен съюз реши мачовете в Първа лига да се подновят на 5 юни със срещите от 25-ия редовен кръг. До 17 юли трябва да се изиграят още два кръга от редовния сезон плюс първите пет кръга от плейофната фаза. С това първенството ще приключи и ще бъде обявено крайното класиране за сезон 2019/2020.

От 30 май Ананиев разреши провеждането на конгреси, конференции, семинари и изложения, също при заетост до 30% от местата.

На 26 май разрешение да работят получиха театрите, концертите и танцовите зали, като за тях изискването е за до 50 на сто заетост.

Заведенията на открито работят от 6 май, а от 1 юни вече са разрешени посещенията и в закритите им пространства.

Ограниченията бяха наложени на 13 март 2020 г. с обявяването на извънредно положение заради епидемията от коронавирус. На 14 май извънредното положение изтече и беше заменено с извънредна епидемична обстановка. Заразените с COVID-19 в България до момента са 2538, а починалите са 144.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG