Връзки за достъпност

Извънредни новини

Министерството на здравеопазването се коригира: Не 21, а 6 заразени медици за денонощие


Нови 79 доказани случая на COVID-19 в България са регистрирани за едно денонощие, става ясно от данните, публикувани на страницата на Единния информационен регистър. Направените тестове са 2776. Починалите пациенти за денонощие са осем души.

Общият брой на заразените с коронавирус в България вече е 3984. Продължава тенденцията на по-висок брой открити на ден случаи в сравнение с първите месеци от епидемията.

Общо излекуваните са 2171, а 341 души са настанени в болница. В интензивни отделения са 11 човека.

Данните в Националната информационна система сочат, че в България коронавирусна инфекция е констатирана при 364 лица от медицинския персонал.

Първоначално Министерството на здравеопазването съобщи за 21 нови случая на заразени медицински лица - по 7 лекари и медицински сестри, трима санитари, двама фелдшери и още двама души от медицински персонал.

Няколко часа по-късно министерството се коригира, че всъщност заразените медицински лица за денонощието са само 6.

"Причината днес Националната информационна система да отчита 21 случая на COVID-19 при медицински персонал е, че вчера, 22 юни, в системата е отразена професията на регистрирани вече случаи за периода 17-21 юни", се казва в съобщението.

Основното огнище на коронавируса по света остава Латинска Америка. Мексико изпревари Бразилия като страната с най-много починали за един ден - над хиляда души.

В Африка има над 300 000 заразени по официални данни.

На този фон жителите на Ню Йорк могат отново да отидат на фризьор, да пазаруват в магазини, които дълго време бяха затворени, и да отидат на ресторант. Това стана възможно след карантина за целия град, продължила повече от 100 дни.

Доказано инфектираните с коронавирус по света са над 9 милиона души. От тях починаи са над 472 хиляди души.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG