Връзки за достъпност

Извънредни новини

165 нови случая на COVID-19. Регистрираните заразени в България са над 5 хиляди


165 нови случая на заразени с коронавирус бяха регистрирани в България през последното денонощие, съобщиха от министерството на здравеопазването.

Направени са 2896 PCR-теста. Така общият брой на регистрираните случаи на COVID-19 в страната вече е 5154. Най-много нови случаи са установени в София - 46 и в област Пловдив - 33.

Двама пациенти са починали през изминалия ден, а 46 са новоизлекуваните, сочат обобщените данни от Единния информационен портал. В интензивни отделения се намират 32 пациенти.

Вече повече от седмица лабораториите откриват по над 100 позитивни души на ден. Новозаразените за изминалото денонощие са само с един човек по-малко от рекорда от 25 юни.

Първите случаи на коронавирус в Българя бяха установени на 8 март. Пет дни по-късно беше обявено извънредно положение. След 15 май то беше заменено от извънредна епидемична обстановка, която е в сила и в момента. Още в първата седмица на май някои от мерките бяха отменени, заведенията и моловете отвориха, а сега носенето на маски е задължително в градския транспорт и на закрити обществени места.

По света доказаните случаи на коронавирус са над 10 милиона. Починалите са повече 510 000, а оздравелите са 5,34 милиона.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG