Връзки за достъпност

Извънредни новини

Нови 196 случая на COVID-19 са регистрирани в България за денонощие


За последното денонощие новите регистрирани случаи на заразени с коронавирус в България за 196, сочат данните на Единния информационен портал. Този брой отново е по-висок от средните равнища през първите няколко месеца на пандемията от март до май.

Направени са 3 686 PCR теста. Най-много са положителните проби в София - 85. Съобщава се за 99 оздравели пациенти през последните 24 часа.

От началото на пандемията в България са се заразили 8 929 души, излекувалите са общо 4 205.

Активните случаи в страната в момента са 4 416. Общо 624 души са хоспитализирани в момента, а 34 от тях са в интензивни отделения.

През поседното денонощие са починали 8 души. С тях общият брой на починалите с коронавирус става 308.

Пред БНТ директорът на болница “Пирогов” проф. Асен Балтов съобщи, че “България е на трето-четвърто място сред страните от Европа по възможност да се заразиш с коронавирус”.

В света броят на заразените с коронавирус надхвърли 14,7 млн. души. Над 610 хиляди пациенти с потвърден COVID-19 са починали. Регистрираните оздравели са над 8,3 млн души.

На този фон преди ден Испания започна да връща някои от ограничителните мерки, с цел да ограничи разпространението на заразата. Гърция пък въведе мерки за сезонните работници, както и за влизане в страната през сухопътните й граници.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG