Връзки за достъпност

Извънредни новини

4,5% положителни проби за COVID-19 в България за денонощие. В САЩ заразените са над 4 милиона


Две трети от случаите на коронавирусна инфекция са установени в 10 държави по данни на СЗО
Две трети от случаите на коронавирусна инфекция са установени в 10 държави по данни на СЗО

4,5% от изработените през последното денонощие тестове за коронавирус в България са положителни, става ясно от информация, публикувана на единния информационен портал за COVID-19.

Новозаразените са 269 при направени 5913 PCR теста. Най-много от тях са установени в София - 53 случая. 34 положителни проби са отчетени в Благоевград, 31 - във Варна, 27 - в Пловдив и Добрич.

В болници се намират 665 души, с 23-ма повече от четвъртък. С трима повече са пациентите в интензивните отделения - 27.

За последното денонощие са починали осем души, с което общият им брой достигна 329. От началото на седмицата до петък са починали 29 души с COVID-19 по официални данни.

Възстановени са 388-ма, с което излекуваните от началото на епидемията стават 531.

Активните случаи на коронаинфекция в България са 4493 от 9853 от средата на март насам.

САЩ преминаха бариерата от 4 милиона

Съединените щати прехвърлиха прага от 4 милиона потвърдени случая на коронавирус от началото на пандемията, съобщи университетът "Джонс Хопкинс", цитиран от Франс прес. За трети пореден ден починалите са над 1000, а общият им брой надхвърли 143 хиляди души.

По данни на Ройтерс на всеки час в САЩ се установяват по 2600 нови случая - най-високият темп на разпространение в света.

Междувременно Световната здравна организация обяви, че САЩ, Бразилия и Индия, които отчитат бързо нарастващ брой нови случаи на коронавирус, са в състояние да се справят с пандемията, предаде Ройтерс.

Те са "могъщи, способни, демократични страни, които притежават огромен вътрешен капацитет да се справят с това заболяване", заяви на брифинг Майк Райън, ръководител на програмата за извънредни ситуации на СЗО.

Две трети от заразените с коронавируса по света са установени в 10 страни.

Над 15,3 милиона случая са потвърдени от началото на пандемията по света. Броят на починалите надхвърли 627 хиляди. Средната смъртност от заболяването по света е 4,5%. Можете да следите разпространението на епидемията по света на интерактивната карта, а в България - на Коронавирусът COVID-19 в България - факти и дати.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG