Връзки за достъпност

Извънредни новини

Оздравелите са повече от заразените. Позитивни са под 3% от изследваните за денонощието


Излекувани през денонощието са близо 3 пъти повече от новорегистрираните заболени - 422 души

Общо 176 души са новорегистрираните случаи на коронавирус в България през последното денонощие, сочат данните в Националната информационна система. За изминалите 24 часа са направени 5877 PCR теста.

Излекувани през денонощието са близо 3 пъти повече от новорегистрираните заболени - 422 души. Загинали през денонощието са двама, с което общият им брой става 484. Починали са мъж на 63 г. със сърдечно и хронично неврологично заболяване и жена на 64 г. с пневмония.

14 069 са общо случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени у нас. 8901 са излекуваните лица. Първите случаи на COVID-19 в България бяха установени на 8 март. На 13 март беше обявено извънредно положение. След 15 май то беше заменено от извънредна епидемична обстановка, която е в сила поне до края на август.

824 са пациентите с доказан COVID-19, които са настанени в лечебни заведения за болнична помощ. 63-ма от тях се намират в интензивни отделения и клиники. Според Националната информационна система у нас новият коронавирус е констатиран при 780 лица-медицински служители.

По света броят на заразените е над 20 млн. и 400 хил. души. Най-тежко засегнати продължават да бъдат САЩ и Бразилия, но расте и броят на починалите в Мексико. Развитието на пандемията в световен мащаб можете да проследите на интерактивната ни карта.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG