Връзки за достъпност

Извънредни новини

Повече излекувани от заболели. Носителите на COVID-19 в България намаляват


В общо шест области в страната не са установени нови случаи на COVID-19
В общо шест области в страната не са установени нови случаи на COVID-19

165 са новозаразените с COVID-19 за последното денонощие в България, показват данните от Единния информационен портал. В същото време за последните 24 часа излекуваните в страната са 257.

Направените PCR тестове в рамките на последния ден у нас са 3667. Най-много заразени са установени в София, Благоевград и Варна. В общо шест области в страната не са регистрирани нови случаи. Общият брой на положителните проби за коронавирус от началото на пандемията е вече 14 669, а активните случаи у нас са 4451.

От данните става ясно обаче, че продължава да расте броят на настанените за лечение в болници. Те вече 782 души, а 61 се намират в интензивни отделения.

За последното денонощие са починали петима души, а от началото на пандемията у нас жертвите са общо 519.

“Броят на откритите носители на COVID-19 намалява, респективно намаляват и пациентите с развити симптоми на заболяването, които изискват лечение в болница”. Това заяви директорът на “Александровска” болница доц. Димитър Булинов.

По негови думи нито една здравна система в света не е била подготвена за мащаба на COVID-19. Той съобщи, че у нас продължава процесът на реорганизация на лечебните заведения, който няма да завърши скоро.

Първите случаи на коронавирус в България бяха установени на 8 март. На 13 март беше обявено извънредно положение. След 15 май то беше заменено от извънредна епидемична обстановка, която е в сила поне до края на август.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

"Хлябът е свещен". Как се прави хляб като едно време
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:10 0:00
XS
SM
MD
LG