Връзки за достъпност

Извънредни новини

Демократите в САЩ официално номинираха Джо Байдън за кандидат-президент


Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън вече официално получи номинацията на демократите за Овалния кабинет
Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън вече официално получи номинацията на демократите за Овалния кабинет

Демократическата партия на САЩ официално обяви номинацията на Джо Байдън за президентските избори в страната през ноември. Събитието беше само формално потвърждение, след като вицепрезидентът в мандата на Барак Обама реално спечели номинацията през април.

Делегати на партията, от всеки един от щатите, дадоха подкрепата си за Байдън, като това се случваше чрез конферентни връзки, а не на живо, заради мерките срещу COVID-19. Те излязоха с призиви за излизането от хаоса, който е настъпил с управлението на Доналд Тръмп.

“Благодаря ви много, наистина много. От цялото си сърце. Благодаря на всички, това означава много за мен и семейството ми, ще се видим в четвъртък”, каза Байдън, който ще отправи речта за приемане на номинацията си утре.

В полза на кандидата на демократите говориха бившите президенти Бил Клинтън и Джими Картър, бившите държавни секретари Джон Кери и Колин Пауъл. С подкрепящи речи се включиха дори представители на републиканската партия, сред които беше и съпругата на покойния сенатор Джон Макейн.

“Доналд Тръмп казва, че водим света. Е, ние сме единствената голяма икономика, която утрои ръста на безработицата си. В същото време Овалният кабинет би трябвало да е команден център, а вместо това е буреносен център. Има само хаос”, каза Клинтън.

“Той ще се доверява на дипломатите и хората от нашите разузнавателни служби, а не на ласкателства от диктатори и деспоти. Той ще се изправи срещу нашите противници със сила и опит“, каза бившият държавен секретар Пауъл.

Изборите за президент на САЩ, на които един срещу друг ще се явят Байдън и Доналд Тръмп, трябва да се проведат през ноември.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Обяснено в две минути. Какво се случва в Грузия
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:35 0:00
XS
SM
MD
LG