Връзки за достъпност

Извънредни новини

Рапърът Кание Уест подаде документите за президентските избори в САЩ


Рапърът Кание Уест внесе документите си за президентските избори в Съединените щати, предаде Асошиейтед прес. Кандидатурата му е издигната от партията Birthday Party.

Уест обяви намерението си да се кандидатира на 4 юли, в Деня на независимостта на САЩ. През ноември той ще бъде съперник за Белия дом на настоящия държавен глава Доналд Тръмп и на Джо Байдън.

Байдън вече е официалната кандидатура за президент от Демократическата партия, след като в четвъртък прие номинацията ѝ. Очаква се Тръмп да бъде номиниран на националната конференция на Републиканската партия идната седмица.

Критици на изпълнителя Кание Уест изразиха мнение, че решението му да се кандидатира може да е заговор за отнемане на гласове от кандидата на Демократическата партия, особено в ключови щати. Изборите за президент на САЩ ще се проведат на 3 ноември. Анализатори коментират, че Кание Уест може и да не бъде допуснат до бюлетината заради недостатъчно подадени валидни подписи.

Хип-хоп изпълнителят Кание Уест става популярен още с първия си издадени албум през 2004 г. Като музикален продуцент е работил със звезди като Алиша Кийс, Джей Зи и Джанет Джексън. Рапърът често заема позиции по обществени и политически теми. След урагана Катрина, който през 2005 г. причини над 1200 смъртни случая и щети за над 120 млн. долара, критикува работата на Червения кръст. В реч тогава той директно обвини президента Джордж Буш, че "не му пука за цветнокожите хора".

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG