Връзки за достъпност

Извънредни новини

"ТикТок" ще заведе дело срещу американското правителство


Приложението за споделяне на видеоклипове "ТикТок", собственост на китайската компания "БайтДенс" (ByteDance), съобщи, че планира да заведе дело срещу американското правителство, информира Франс прес.

В началото на август американският президент Доналд Тръмп обяви, че е готов да издаде указ, с който социална мрежа да бъде забранена на територията на страната. Според Вашингтон "ТикТок" представлява заплаха за националната сигурност. На 6 август Tръмп забрани всякакви транзакции между приложението и американски партньори.

"За да гарантираме, че законът ще бъде спазен и нашето предприятие и нашите потребители ще бъдат третирани еднакво с останалите, нямаме избор, освен да оспорим указа пред съда", информират от китайската компания.

"Въпреки че не сме съгласни с обвиненията на американската администрация, от близо година опитваме да започнем дискусии, за да намерим решение", уточняват от "ТикТок".

В САЩ популярната основно сред тийнейджъри платформа е в процес на продажба на “Майкрософт”. От технологичния гигант правят всичко възможно да завършат сделката до средата на септември, като в същото време гарантират, че китайската компания няма да използва и контролира данните на американските потребители занапред.

Френският независим регулатор за защита на личните данни CNIL съшо обяви наскоро, че започва разследване срещу "ТикТок". Проверката е започнала след подаден през май сигнал срещу социалната платформа.

Разследването засяга обема на информация, който потребителите предоставят на социалната платформа, възможността им да упражняват правата си, потока на данни, излизащ от ЕС, както и защитата на непълнолетните. Действията на "ТикТок" станаха обект на разследване и в Нидерландия.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG