Връзки за достъпност

Извънредни новини

93 дни протести: Напрежение между протестиращи и полиция пред БНТ


Демонстрантите не за първи път се насочват към сградата на БНТ, за да протестират срещу гостуващи в телевизията политици.
Демонстрантите не за първи път се насочват към сградата на БНТ, за да протестират срещу гостуващи в телевизията политици.

В 93-ата вечер от началото на протестите срещу правителството на Бойко Борисов и срещу главния прокурор Иван Гешев се стигна до напрежение между протестиращи и полиция пред сградата на БНТ, информира Националното радио.

До ескалация на напрежението се стигна, когато евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков, който беше участник в петъчното предаване "Панорама", излезе пред протестиращите и се опита да разговаря с тях. Той обаче беше посрещнат с викове. Новаков си тръгна пеша, ескортиран от много полицаи.

Депутатът от БСП Кристиан Вигенин също беше обкръжен от недоволните и повече от половин час отговаря на техни въпроси, уточнява Медиапул. Малка група протестиращи остана още известно време пред сградата на Националната телевизия в очакване на трети участник в предаването - депутатът от ДПС Йордан Цонев.

По-рано в 93-ата вечер на протест беше блокирано движението на бул. "Цар Освободител" до площад “Независимост“. Николай Хаджигенов от "Отровното трио" каза, че петото издание на по-многобройния протест, известен като "Велико народно въстание", ще се състои след седмица - на 16 октомври, когато се пада стотният ден от началото на протестите.

Те започнаха след акцията на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов на плажа край летния сарай на Ахмед Доган на Росенец и последващото нахлуване на прокуратурата в президентството.

Едно разбито табу и 6 сменени министри
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:55 0:00

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG