Връзки за достъпност

Извънредни новини

Онлайн дебатът между Тръмп и Байдън беше отложен


Дебатите между президента Доналд Тръмп и кандидата на демократите Джо Байдън, планирани за следващата седмица в Маями, няма да се състоят. Комисията по президентските дебати обяви, че отмяната е заради несъгласия с формата на събитието.

В четвъртък форматът на дебатите беше променен на виртуален, след като миналата седмица Тръмп заяви, че е заразен с Covid-19. Единствената дискусия, която ще се проведе преди гласуването, ще бъде на 22 октомври в Нешвил, съобщи БНР.

Тръмп каза пред Фокс нюз, че е готов да се яви на следващ дебат с кандидата на демократите за президент Джо Байдън, ако това стане на открито, а не в затворено помещение.

Междувременно Байдън отбеляза значителна преднина както в национални допитвания, така и в такива от ключови щати с неясни предпочитания, но за демократа тази преднина не е достатъчна.

Президентът Тръмп продължава с изказванията си за опасност от измами по време на вота и отказва да гарантира, че ще приеме изхода от вота, ако не е победител. Изборите за президент на САЩ са на 3 ноември.

"Клоун", "лъжец" и още обиди от първия дебат преди изборите в САЩ
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:52 0:00


  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG