Връзки за достъпност

Извънредни новини

11.8% положителни проби за COVID-19. Мария Габриел се зарази, Тръмп е добре


448 са новите потвърдени случаи на коронавирус в България, сочат данните на Единния информационен портал при направени 3795 PCR- теста, което е 11,8 на сто от общия брой изследвани за денонощието.

Четирима души са починали. В болница се лекуват 1189 души, 59 са настанени в интензивни отделения. Оздравелите, регистрирани през последните 24 часа, са 105.

На много места в Европа бяха регистрирани рекорден брой заразени с COVID-19. Близо 27 000 нови случая бяха установени във Франция, съобщи агенция Ройтерс, като се позова на френското министерство на здравеопазването. Такъв голям брой на новозаразени за денонощие не е регистриран в страната от началото на пандемията през март, отбелязва БНР.

Нараства броят на новозаразените и във Великобритания - след 13 800 в петък, в неделя те са повече от 15 000. За същата тенденция на повишаване на броя на заразените съобщиха и в Нидерландия, Полша и други европейски страни.

Междувременно европейският комисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел съобщи в събота, че е дала положителна проба за новия коронавирус, ставайки първата заразена с COVID-19 високопоставена представителка на институциите на ЕС, предаде Франс прес.

В САЩ президент Доналд Тръмп, който миналата седмица даде положителна проба за коронавирус, обяви, че се "чувства чудесно". Той говори пред симпатизанти, събрали се под балкона на Белия дом, предаде АФП.

Разпространението на коронавируса COVID-19 по света беше обявено за пандемия от Световната здравна организация. Тук може да следите развитието на ситуацията в България - откритите случаи, състоянието на заразените и наложените ограничения в рамките на извънредната епидемична обстановка. Следете и интерактивната карта за разпространението на коронавируса по света.


  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG