Връзки за достъпност

Извънредни новини

Близо 7 хиляди души с коронавирус са в болница. Новите случаи са 1792


1792 са новите случаи на коронавирус в България, стана ясно от данните, публикувани в Единния информационен портал. За изминалото денонощие са направени 4928 PCR теста, като положителните проби са 36 процента от изследваните. Най-много са новозаразените в София - 375, следва Варна с 209 и Бургас със 133 нови случая.

Националната информационна система съобщи за 69 починали. Излекувани са 1039 души. Увеличава се натискът върху здравната система. Остава голям броят на хората, настанени за лечение в болница - общо 6830 пациенти, от които 431 са в интензивни отделения. Миналата неделя в болница бяха 6193 души.

От началото на пролетта, когато коронавирусът беше обявен за пандемия, 5800 медицински служители са били заразени с COVID-19. 105 нови случая са регистрирани през последните 24 часа.

Въпреки че до момента страната прилагаше по-либерален подход за справяне с пандемията, ръстът на заболеваемостта, смъртните случаи и растящият брой проблеми в здравната система, принудиха властите да предприемат частично затваряне, подобно на повечето европейски държави.

От петък вечерта в България са в сила нови, по-строги мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19. Затворени са всички заведения, фитнеси, молове. Учебните занятия са неприсъствени поне до 21 декември, когато се очаква мерките да бъдат ревизирани.

Тук може да следите развитието на епидемията в България - откритите случаи, състоянието на заразените и наложените ограничения. Следете и интерактивната карта за разпространението на коронавируса по света.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG