Връзки за достъпност

Извънредни новини

Не спазваш карантината - плащаш 1000 рубли. Повече от един милион руснаци вече са глобени


Полицията в Русия е наложила глоби на повече от един милион души за нарушаване на противоепидемичните мерки, съобщи министърът на вътрешните работи.

“Органите на реда са глобили 1,1 милиона нарушители за това, че не са спазвали разпоредбите за карантината или самоизолацията”, каза вътрешният министър. Повечето глобени - 976 хиляди души, са нарушили разпоредбите, които важат по време на извънредното положение. Всеки от тях е трябвало да плати по хиляда рубли, или 13 долара.

Русия е втора в света по брой заразени с коронавирус. 2, 2 милиона души са потвърдените случаи, за които съобщават властите. Предполага се, че реалният брой е по-различен. От началото на пандемията са починали над 39 хиляди души.

Само за изминалото денонощие броят на потвърдените случаи на COVID-19 в Русия се е увеличил с 26 683, съобщи федералният оперативен щаб за борба с коронавируса.

Въпреки все по-натоварената здравна система през последните седмици, властите се въздържат от повторно въвеждане на по-строги мерки или временно затваряне на бизнеса, както на други места в Европа. През октомври беше издадена заповед за задължително носене на маски на оживени публични места.

Тук може да следите развитието на епидемията в България - откритите случаи, състоянието на заразените и наложените ограничения. Следете и интерактивната карта за разпространението на коронавируса по света.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG